La comenzi de minim 70 lei transportul este gratuit prin Posta Romana. Va asteptam sa fiti cea mai stralucitoare purtand bijuteriile noastre!

miercuri, 17 februarie 2010

Intretinere bijuterii

Bijuteriile sunt accesorii aparte care aduc un plus de frumuseţe şi eleganţă prin aspectul dar şi valoarea lor – acestea trebuie purtate şi păstrate luând în considerare fragilitatea lor. Atât frumuseţea, strălucirea cât şi valoarea se pot pierde dacă aceste obiecte speciale nu sunt îngrijite corespunzător.
Nu încercaţi să curăţaţi bijuteriile cu clor sau detergenţi.
Nu folosiţi metode « băbeşti » pentru curăţarea bijuteriilor (de exemplu : fiertul în apă cu bicarbonat).
Nu este deloc recomandabil să intraţi în baie sau să vă spălaţi pe cap purtând bijuterii de orice fel. Compuşii chimici, clorul şi acţiunile mecanice le pot deteriora. Astfel, apar zgârieturi pe suprafata metalelor sau a pietrelor, iar montura slăbeşte, ducând până la căderea pietrelor.
Vă recomandăm să scoateţi bijuteriile înainte de a face baie la ştrand, în piscină, în mare sau băi termale. Clorul din apă, dar şi sărurile distrug atât metalul cât şi pietrele naturale sau artificiale, având un puternic efect coroziv asupra acestora. Veţi putea constata o înnegrire puternică a argintului sau aurului, precum şi o decolorare şi pierdere a strălucirii pietrelor.
Aplicaţi parfumul, loţiunile de corp sau produsele de machiaj şi coafat înainte de a vă pune bijuteriile. Compuşii chimici din ele le pot murdări şi/sau deteriora.
Majoritatea pietrelor semipreţioase (malachit, turcoaz, onix etc.), ca şi perlele, au o textură poroasă, astfel încât absorb cu uşurinţă apa sau compuşii chimici din săpun şi alte produse cosmetice sau de curăţenie, care le pot decolora sau afecta rezistenţa. Pentru a le proteja, evitaţi să intre în contact cu astfel de elemente.
Evitaţi orice contact al coralului (de orice fel: natural, presat, artificial) cu apa. Acesta , revenind în mediul lui natural îşi va schimba definitiv culoarea şi textura.
Nu încercaţi să curăţaţi cu ace sau alte obiecte ascuţite montura pietrelor.
Depozitarea bijuteriilor se face cel mai bine în casete căptuşite cu mătase, catifea sau alte materiale textile. În ele se pot păstra obiectele din metale nobile (platină, aur, argint) cu sau fără pietre preţioase, cât şi pe cele din lemn, ceramica, cupru, sticlă, etc.In casete, pune bijuteriile pe un singur strat. In acest fel vei gasi imediat piesele de care ai nevoie, dar si vei evita incurcarea, deteriorarea sau chiar ruperea lor. Obiectele din argint pot fi impachetate in bucati de bumbac moale si tinute in pungute de plastic, bine inchise, pentru a le conserva stralucirea.
Argintul isi recapata stralucirea prin lustruire cu o carpa din bumbac moale.
Si acum, o ultima invatatura de la mine catre voi. Stiu ca e greu sa va despartiti de bijuteriile voastre dragi dar, macar noaptea, la culcare, puneti-le, pe fiecare in parte, in cate un saculet de panza sau inveliti-le, cu grija in servetele de hartie. In timpul somnului, ele se uzeaza; lantisoarele se pot rupe, pietrele pot cadea iar transpiratia si contactul permanent cu pielea le pot afecta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu